uppdaterad 2010-03-22 Rasmus
Start
Galleri
Fotoalbum
Filmer
Rasmus
Linda & Kristian
Tahult
Bröllop
Skottland
Arkiv
Länkar


Skylten som sitter på barnvagnen.


Utdrag ur GP 2006-09-24.

Foton finns på sidan Fotoalbum!

22 mars 2010
Snart ska Ida få flytta in till mig och sova i mitt sovrum, undrar hur det kommer att gå. Hon är mycket piggare än vad jag är på morgonen. Jag får lära henne att vara tyst! Men, hon kanske ger igen för alla gånger som jag har väckt henne.
Vi har haft snö jättelänge nu, men nu säger mamma att våren kommer och vi har tagit ut min balanscykel som jag fick av mormor och Roger när jag fyllde tre. Häromdagen tyckte jag att vi kunde plocka fram badpoolen för gräsmattan syntes, men det var förtidigt sa mamma.
Att lyssna på musik och spela på gitarren är jag bäst på, att hålla takten är jag ännu bättre på. Favoritlåten just nu är Manboy - den kan jag nästan utantill.
Ida hälsar, hon har två tänder och kan nog snart gå.
Kram och Hej från Rasmus

21 september 2009         
Nu har jag varit storebror till Ida i 4 månader och jag fyllde 3 år för ett tag sedan. Det var jätteroligt att fylla år. Jag var orolig innan att mamma inte skulle hinna göra tårtan men det han hon! Sedan bekymrade jag mig för att Ida skulle äta upp den, men sen kom jag på att hon har ju inga tänder :)
I somras har vi varit på Kolmården, på Astrid Lindgrens Värld och sedan åkte vi bil jättelänge till ett land som hette Holland, där bodde vi granne med en stork.
Nu ska vi snart åka ut och resa igen, till ett ställe som heter Mallorca. Då ska vi åka flygplan och jag har lovat Joel att jag ska vinka till honom.

4 maj 2009
Jag ska bli storebror, då kommer bebisen till oss :) Jag vet när det blir men jag har lovat mamma och pappa att inte berätta något, spännande eller hur! Bebisen har en egen säng som står i mitt rum, men sedan ska sova hos mamma och pappa så att jag får sova i fred på nätterna.
Jag har vuxit en massa, men det är klart att när man ska bli storebror så är man stor.
Igår hjälpte jag mamma att baka bullar, jag fick göra allt själv utom att smälta smöret på spisen, jag måste ha lagt i exakt mängd mjöl för de blev jättegoda. Jag gjorde egna skapelser som jag ska ta med till sjukhuset och bjuda mamma på när bebisen har kommit.
Hej och kram från Rasmus

Februari 2009
Oj, vad mina föräldrar har varit dåliga på att skriva här. Jag ske be att de skärper sig. Nu för tiden går jag på Hagens Förskola på en avdelning som heter Gullvivan, där har jag roligt varje dag. Min bästa kompis heter Joel, han bor här hemma på Grönsångarvägen och Joel går på min avdelning på förskolan med. Vi är duktiga på att busa, så duktiga att vi inte får sitta vid samma bord och äta på förskolan :)
Pappa och mamma säger att jag ska bli storebror, tydligen har mamma något i magen som gör att den växer. Bebisen bor i magen.
Att cykla tycker jag är roligt och att vara ute och leka. Att hjälpa till att laga mat, det är intressant.
Hej så länge, hoppas att vi ses snart.
Kram Rasmus

April 2008
Nu har jag gått på Landevis Förskola i 8 veckor, avdelningen jag går på heter Grodan. Jag har lärt mig en massa nya saker, att gå och springa är härligt. Pratar gör jag, många nya ord och upptäckter hela tiden.
Häromdagen var jag och fick en spruta hos doktorn, det gjorde ont. Doktorn sa att jag var lång, 85.5 cm. Fast, pappa är ju jättelång.
Att var ute och leka är det bästa som finns, springa genom vattenpölar och gräva i gruset. Jag har en egen kratta. Men ingen sandlåda hemma ännu.
Kram och Hej Då från Rasmus

Februari 2008
På måndag 4 februari ska jag börja på dagis, det ska bli roligt för jag tycker det är jättekul med andra kompisar.
Att gå är jätteroligt, men det är tryggast att göra det mellan mamma och pappa. Jag härmar vad andra säger mest hela tiden, favoritorden för tillfället är: kaka, klocka och gurka.
Vink och slängpuss från Rasmus

Januari 2008
För ett tag sedan kom det en rolig gubbe som var rödklädd och hade vitt skägg och hälsade på. Jag tyckte att det var roligt med alla paket som jag fick.
En morgon när jag väckt pappa och mamma var det alldeles vitt ute, snö! Kallt och spännande och oj vad roligt det var att åka pulka.
Mamma säger att jag är envis, undrar vad hon menar med det!
Hej då från Rasmus

November 2007
Oj, nu har det gått många månader sedan någon skrev något här om mig. Jag har fyllt 1 år och fick jättemånga roliga paket. Pappa är fortfarande hemma med mig på dagarna. Jag har fått många tänder och gillar att härma hur djur låter. Det är roligt att upptäcka och att testa olika saker, speciellt kul är det att slänga mat på golvet. Då brukar pappa och mamma säga till mig, men då skrattar jag åt dem!
Hej då från Rasmus

September 2007
Hej!
Nu händer det mycket, pappa är hemma med mig på dagarna och mamma är på jobbet. Pappa och jag hittar på en massa saker, vi är på småbarnssim, på öppna förskolan, leker i sandlådan och gungar.
Det är kul nu för det jag säger förstår mamma och pappa. Favoritordet är: OJ!
Kram från Rasmus

Juni 2007
Hej!
Tänk vad mycket det finns att utforska, uppleva och smaka på. Helst vill jag äta själv men det tycker mamma och pappa blir så kladdigt, men jag får ändå oftast som jag vill. Favoriten just nu är polarkakor och frukt i alla dess former.
Jag gillar att klappa händerna och att vinka, jag pratar mest hela tiden men det verkar som att mamma och pappa mest förstår när jag säger: Mamma.

Maj 2007
Hej! Just nu händer det mycket, jag är nyfiken och upptäcker hela tiden nya saker.  Jag sitter stabilt och har gjort det ända sedan jag var 6 månader gammal, gillar att stå med hjälp av mamma och pappa. Jag kommer varje dag på nya ljud, gillar att leka med mina leksaker, speciellt att skaka dem. Att sitta ute i gruset och gräva och när mamma blåser såpbubblor är favoriterna för tillfället.
Kram Rasmus

Tillväxtdiagram på Rasmus t.o.m.  19 månaders ålder (2008-04-08). Foten är ett avtryck från den 21 oktober (ca 6 veckor gammal).

Torsdagen den 7 september fick vi äntligen träffa vår son Rasmus då han föddes en fin morgon kl 09.00. 3285 gram och 50 cm lång.

På trettondags afton, fredagen den 5 januari 2007, döptes Rasmus Anders Johan i Lundby Gamla Kyrka. Samma kyrka som hans föräldrar vigdes i ca 1,5 år tidigare. Rasmus faddrar är Lena Olausson och Fredrik Larsson.

Namnsdag: den 26 oktober
Rasmus är ett mansnamn och en modern form av Erasmus som är bildat från det grekiska ordet Erasimos - "älskvärd". Namnet har haft en extrem utveckling från att vara mycket ovanligt för 30 år sedan till att bli ett modenamn på 1990-talet och är idag ett av de 30 vanligaste namnen. Namnet är sedan tidigare ganska vanligt i Danmark och Holland.

Tjabo

Fredagen den 13 januari 2006 blev ett lyckodatum, då fick vi veta att vi i mitten av september skulle bli föräldrar. Smeknamnet på barnet under graviditeten blev Tjabo.

 Så här ser första fotot ut på Tjabo. Den 21 april var vi på ultraljud på Östra Sjukhuset.

Start | Galleri | Fotoalbum | Filmer | Rasmus | Linda & Kristian | Tahult | Bröllop | Skottland | Arkiv | Länkar